3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü
Ülkemizde her yıl 3-4 Ekim günleri, “yürüş günü” olarak kutlanmakta ve sağlıklı bir yaşam için yürümenin faydalarına dikkat çekilmesi amaçlanmaktadır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak, yaş…
Devamını OkuDiyaliz Hastalarında Aşılanma
COVID-19, 2020 başından bu yana hayatımıza giren ve maalesef bir türlü de çıkmak bilmeyen bir salgın. Başlarda pek çoğumuzun korkulu rüyası haline gelse de, gerek…
Devamını OkuTatil Diyalizi Nedir?
Kronik böbrek yetmezliği hastaları için diyaliz tedavisi hayati öneme sahiptir. Hastanın ihtiyacına göre planlanmış ve düzenli bir tedavi rejimi ile sağlıklı bir hayat sürmek mümkündür.…
Devamını OkuHavalar Isınıyor! Diyaliz Hastaları Nelere Dikkat Etmeli?
Suyun bedenimizdeki etkileri hayati önem taşır; hücre boyutundan başlayarak sağlıklı bir metabolizme işleyişinin temeli yeterli sıvı alımına bağlıdır. Böbrekler yetmez duruma geldiğinde, aşırı sıvı vücuttan…
Devamını OkuVücuda Alınan Tuz Miktarı Neden Önemli?
Tuz, gıdalarda kendiliğinden bulunabildiği gibi, harici olarak başka tuz kaynaklarından da elde edilebilmektedir. Kullandığımız “sofra tuzu” büyük oranda bu yolla elde edilmektedir. Vücuttaki tuz miktarı…
Devamını OkuDiyaliz Hastalarının Tatilde Dikkat Etmesi Gerekenler
Baharın gelmesi ve havaların ısınmaya başlaması ister istemez pek çoğumuzun aklına tatil planlarını getirdi. Bu kimileri için memleket özlemini gidermek, kimileri içinse gündelik rutininden uzaklaşıp…
Devamını OkuKış Geldi – Kendimizi Koruma Zamanı
Şüphesiz ki her mevsimin kendine göre bir güzelliği var fakat özellikle sonbahar aylarının son günleri ve kışın başlangıcı, grip başta olmak üzere pek çok hastalığın…
Devamını OkuHIV Virüsü ( AIDS) ve COVID-19 Pandemesi
Geçtiğimiz günlerde 1 Aralık Dünya Aids günü kapsamında bilgilendirmeler yapıldı. Halen Dünya çapında yılda ortalama 700 Bin kişinin ölümüne yol açan bu virüse karşı alınması…
Devamını OkuSalgın Hastalıkta Aşı Umudu
Havaların soğumasıyla birlikte, tüm Dünya gibi, ülkemizde de salgının yayılım hızı artmaya başladı. Öyle ki, geçtiğim kış ve bahar aylarındaki rakamların bile üzerinde bir artış…
Devamını OkuAğız ve Diş Sağlığına Dikkat!
Ağız ve diş sağlığının önemi, diğer sağlık alanlarıyla karşılaştırıldğında , yeteri kadar anlaşılmıyor diye düşünüyoruz. Toplum içinda daha çok estetik kaygılarla ön plana çıktığıdan, çoğunlukla…
Devamını Oku3-9 Kasım Organ Nakli Haftası
İçinde bulunduğumuz günler ( 3-9 Kasım) Haftası, organ bağışı haftası olarak kutlanmaktadır. Aslında tam adı organ ve doku bağışı haftası olan bu günlerde, organ bağışının…
Devamını OkuKocaeli’nin Gözde Sağlık Tesisi: Gölcük Diyaliz Merkezi
Sitemizin blog bölümünde elimizden geldiğince siz kıymetli hastalarımızla ve böbrek rahatsızlığı çeken tüm ziyaretçilerimizle pratik bilgiler paylaşmaya ve elimizden geldiğince sizlere faydalı olmaya çalışıyoruz. Fakat…
Devamını OkuDünya El Yıkama Günü’ nde El Temizliğinin Önemi
Bugün 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü! Belki daha önce dikkat etmediniz ve hatta böyle bir günün varlığından bile haberdar değildiniz. Ama öylesine sıradışı günlerden…
Devamını OkuLabaratuvar Tahlilleri Bize Ne Anlatıyor?
Gölcük Diyaliz Merkezi olarak hastalarımızı yakından takip ediyor ve düzenli ölçümlerini, tahlillerini bizzat yapıyoruz. Fakat, gerek kurumumuzda, gerekse başka sağlık kuruluşunda hemodiyaliz hastalarına yapılan tahliller…
Devamını OkuDiyaliz Hastaları ve Seyahat – Misafir Hasta Nedir?
Bugün 27 Eylül Dünya Turizm Günü! Bu vesileyle , yeni yerler görmek ve yeni insanlar tanımanın, gezmenin, seyahat etmenin insana ne kadar iyi geldiğini bir…
Devamını OkuDiyaliz Hastaları Spor Yapabilir mi?
Pek çok insanın merak ettiği bir soru bu; Böbrek hastaları spor yapabilir mi? Dahası, hangi sporları ve nasıl? Daha sağlıklı ve uzun bir hayat sürebilmemiz…
Devamını OkuKronik Böbrek Yetmezliğinin Belirtileri
Kronik Böbrek Hastalığı Neden Olur? Kronik böbrek yetmezliği, zamanla-yavaş yavaş işlevini kaybeden böreklerin, uzun bir sürenin sonunda işlevini kaybetmesi halidir. Maalesef hastalar bu sürecin çok…
Devamını OkuBöbrek-Beslenme İlişkisi
Bir organ olarak böbreğin en temel işlevi, beslenme sonucunda vücuda alınan maddelerin fazlasının atılmasıdır. Bu işleviyle böbrekler, dengeli ve sağlıklı bir metabolizma için hayati öneme…
Devamını OkuSalgın Döneminde Kronik Hastalar
Biliyoruz, artık bu tip yazıları, bu tip haberleri okumaktan sizler de sıkıldınız. Fakat hepimizin kaygıyla takip ettiği üzere hem ülkemizde hem dünyanın kalanında salgının seyri…
Devamını OkuDiyaliz Nasıl Çalışır?
İnsan böbreği, çalışma prensibi bakımında, belki de insan vücudunda anlaşılması en kolay organlardan bir tanesidir. Fakat konu böbrek rahatsılıklarına geldiğinde, basit problemlerden ileri düzey böbrek…
Devamını OkuBizi Takip Edin!
Gölcük Diyaliz Merkezi olarak dijital kanalları en etkili şekilde kullanmaya ve kalite standartları çerçevesinde online hizmetler sunmaya gayret ediyoruz. Golcukdiyaliz.com web sitemiz üzerinden, hakkımızda gerekli…
Devamını OkuHepatit Gerçeğinin Ne Kadar Farkındayız?
Bugün 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü, Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Hepatit Birliği tarafından ilan edilen ve Hepatit farkındalığını artırma çalışmalarının yoğunlaştığı bir gün. Zira,…
Devamını OkuTürkiye’de Organ Nakli
Başta kronik böbrek yetmezliği olmak üzere, pek çok hastalığın nihai tedavisinde organ nakli yöntemine başvurulmaktadır. Kadavradan, beyin ölümü gerçekleşmiş hastadan ve canlıdan olmak üzere 3…
Devamını OkuBöbrek Nedir
Böbrekler omurgalarda karın boşluğunun iki yanında bulunan ve en önemli görevi, kandaki üreyi yani idrarı ayırarak, kanın temiz bir hale gelmesini sağlamaktır. Temel olarak vücuttaki…
Devamını OkuPeriton Diyaliz Tedavisi
Böbreklerimiz tamamen ya da büyük ölçüde çalışamaz hale geldiğinde uygulanan bir diyaliz tedavisi yöntemidir. Periton: Vücudumuzun karın boşluğunda bulunan, karın duvarını ve organları saran bir…
Devamını OkuHemodiyaliz Tedavisi
HEMODİYALİZ TEDAVİSİ İleri derecede böbrek yetmezliğinde yiyeceklerimizin vücudumuzda parçalanması sırasında oluşan ve normalde idrarla atılan zararlı maddeler ve suyun fazlası atılamamakta ve vücudumuzda birikmektedir. Hemodiyaliz…
Devamını OkuBöbrek Nakli
Böbrek yetmezliği son evresine ulaştığında artık hastaların önünde iki seçenek kalır; diyaliz ya da böbrek nakli. Böbrek nakli, canlı ya da beyin ölümü gerçekleşmiş birinden…
Devamını OkuLaboratuvar Tahlillerinin Anlamı
Hedef Kt/V değeri olan 1.2’ye veya URR değeri en az %65’e gelene kadar hiçbir diyaliz tedavinizi atlamayın. Size önerilen sıklık ve süreye uyun. Diyetinize ve…
Devamını OkuKronik Böbrek Yetmezliği Nedir
Kronik böbrek yetmezliği çeşitli nedenlere bağlı olarak böbrek fonksiyonlarının ilerleyici ve düzelmesi mümkün olmayan kaybı ile karakterize olan bir durumdur. Üç ay veya daha uzun…
Devamını OkuBöbrek ve Böbreğin Görevleri
BÖBREK NEDİR ? Omurgalarda karın boşluğunun iki yanında bulunan ve en önemli görevi, kandaki üreyi yani idrarı ayırarak, kanın temiz bir hale gelmesini sağlamaktır. Temel olarak…
Devamını OkuBeslenmede Gereken Hususlar
Etlerin Yemek ıçin Hazırlanması: Etler iyi kaliteli protein kaynağıdır. Bu besinler, protein dışında, B grubu vitaminleri, demir ve çinko bakımından da zengindir. Etler hangi yöntemle…
Devamını OkuHemodiyaliz Tedavisi Olan Hastalarda Sıvı Alımı
Diyalize giren hastaların pek çoğunun hiç idrarı yoktur. Bu nedenle alınan su ve sıvı gıdaların miktarına çok dikkat edilmelidir. İki diyaliz arasında alınan kilo miktarının…
Devamını OkuHemodiyaliz Tedavisi Olan Hastalarda Beslenme
Kalori: Diyaliz hastalarında alınması gerekli kalori miktarı hastanın beslenme durumu ile yakından ilgilidir. Hasta şişman ise düşük kalorili diyetler önerilir. Bu hastalar tatlandırıcı olarak sakkarin…
Devamını Oku